dinsdag, 22. juli 2014 - 11:02

'Agenten' overmeesteren echtpaar en dringen woning binnen

Nepagenten overvallen echtpaar Breda
Foto: Archief FBF
Breda

Een Bredaas echtpaar (63) is slachtoffer geworden van een brutale overvalpoging. Twee als politieagenten verklede mannen en een mededader drongen de woning binnen.

Ze gingen er uiteindelijk zonder buit vandoor. Er raakte niemand gewond.

Worsteling

Op maandagavond 21 juli 2014 rond 18.10 uur probeerden twee mannen onder valse voorwendselen de woning aan de Venneweide binnen te komen. Het ging om twee mannen met een politieactie outfit. Toen het duo niet binnen werd gelaten, trok een van hen een zwart voorwerp dat op een pistool leek. Er ontstond een worsteling, waarbij ook nog een derde dader de woning binnendrong. Het echtpaar werd in bedwang gehouden en de woning werd vluchtig doorzocht. De daders gingen er vandoor zonder buit vandoor. Wel namen ze de huistelefoon van de bewoners mee, vermoedelijk om te voorkomen dat ze alarm zouden slaan.

Zwarte kleding

Er zijn drie personen de woning binnengedrongen. Het ging om mannen met een getint, negroïde uiterlijk. Zij droegen geen politie uniformen, maar zwarte kleding voorzien van een politielogo. Twee daders droegen ieder een riem met daaraan een paar handboeien en een op een pistool gelijkend voorwerp. De dader die de bewoners aansprak, deed dat in gebrekkig Nederlands met een accent. De gehele situatie riep direct al argwaan op bij de slachtoffers. Uit het buurtonderzoek bleek dat de overvallers er in een grijze Volkswagen Passat, stationwagon zijn weggereden.

Speurtocht

Direct na de melding zette de politie de omgeving af in de speurtocht naar de voortvluchtige daders en de vluchtauto. De slachtoffers werden opgevangen door agenten, waarna een aangifte werd opgenomen. Verder sprak de politie met een aantal getuigen tijdens het buurtonderzoek. Technisch rechercheurs bekeken de woning op achtergebleven dadersporen.

Blik op 112: