woensdag, 17. december 2014 - 7:53 Update: 18-12-2014 8:51

Asbest in de binnenstad van Roermond

Noodverordening Roermond na grote brand jachthaven Het Steel
Foto: Johan Bloemers/Middenlimburg-actueel
Roermond

Bij een grote brand gisterenavond rond 21.45 uur bij jachthaven Het Steel in Roermond is asbest vrijgekomen. De asbest is neergekomen in een deel van de binnenstad van Roermond. Dit gebied is inmiddels afgezet. Dit meldt de gemeente Roermond op de website.

Vanwege het asbestalarm heeft burgemeester Peter Cammaert van Roermond woensdagochtend een noodverordening afgekondigd. Zo kunnen bewoners en werkenden in het gebied het gebied verlaten via daarvoor speciaal ingerichte ontsmettingspunten. Mensen die niet per sé in het gebied hoeven zijn, worden niet toegelaten.

Mensen in het gebied moeten hun schoenen uitdoen bij hun voordeur of ingang van een gebouw. Zo wordt voorkomen dat de asbest mee naar binnen wordt genomen. Winkels in het afgezette gebied zijn voorlopig gesloten tot 12.00 uur. Er zijn toegangsbeperkende maatregelen voor bevoorraders. Treinen rijden wel, maar stoppen niet in Roermond totdat het station is schoongemaakt.

Verder moeten bewoners in het gebied ramen en deuren gesloten houden en kunnen hulpdiensten bewoners opdragen om binnen te blijven. Twee basisscholen blijven woensdag gesloten omdat ze zo goed als onbereikbaar zijn.

De brand brak dinsdagavond uit in twee loodsen aan de jachthaven Het Steel. In de loodsen stonden jachten in winterstalling, waarvan er tientallen zijn verwoest door de brand.

Provincie:
Blik op 112: