maandag, 10. november 2014 - 11:32 Update: 10-11-2014 16:35

Chauffeur betonmixer weet aangereden scholiere (20) net te ontwijken

Scholiere geschept door auto en overreden door betonmixer
Foto: MV Blik op Nieuws
Slagharen

De politie stelt een onderzoek in naar een ongeval waarbij op maandag 10 november een 20-jarige vrouw uit Slagharen ernstig gewond is geraakt.

Het ongeluk gebeurde op de Herenstraat ter hoogte van een bushalte en getuigen wordt gevraagd zich te melden via 0900-8844. Het ongeluk werd omstreeks 07.30 uur gemeld. Gezien de ernst zijn meerdere eenheden van de hulpverleningsdiensten naar Slagharen gegaan.

Vrouw zwaargewond

Op de rijbaan werd een zwaargewonde vrouw aangetroffen. Passanten verleenden haar eerste hulp in afwachting van de komst van de ambulance. Na te zijn gestabiliseerd is zij onder politiebegeleiding naar het ziekenhuis in Zwolle gebracht. De doorgaande weg is tijdelijk afgesloten geweest voor de hulpverlening en het onderzoek door de verkeersongevallendienst.

Uit de bus gestapt

Uit een eerste onderzoek is gebleken, dat de vrouw uit de lijnbus was gestapt. Vervolgens liep zij achter de bus langs, die net optrok vanaf de bushalte richting Hollandscheveld. Zij werd geschept door een automobilist die uit die richting kwam en haar in de duisternis te laat opmerkte.

Zij bleef gewond op de rijbaan liggen. De chauffeur van een naderende betonmixer kon niet meer tijdig stoppen, maar stuurde zijn voertuig zodanig dat het slachtoffer niet onder maar tussen de wielen kwam. Een tweede vrachtwagenchauffeur kon tijdig remmen.

Provincie:
Blik op 112: