zaterdag, 19. juli 2014 - 9:35

Documentaire over de Utrechtse serieverkrachter op TV

Documentaire over de Utrechtse serieverkrachter op TV
Foto: Archief FBF.nl
Utrecht

RTV Utrecht zendt een geactualiseerde versie uit van een in 2011 gemaakte documentaire over de Utrechtse serieverkrachter. De uitzending begint vandaag om 17.35 uur.

De Utrechtse serieverkrachter, die al sinds 1995 actief is in en rond Utrecht, werd afgelopen week opgepakt.

De verdachte werd aangehouden in het onderzoek naar de Utrechtse serieverkrachter. Op basis van DNA-onderzoek is komen vast te staan dat drie van de feiten, die op dit moment worden toegeschreven aan de Utrechtse serieverkrachter, in verband kunnen worden gebracht met deze persoon.

Het gaat om een 51-jarige man uit de regio Utrecht. Deze man is begin dit jaar veroordeeld voor fietsendiefstal. Begin juni heeft hij DNA moeten afstaan in het kader van de Wet DNA Veroordeelden. Op 15 juli maakte het Nederlands Forensisch Instituut(NFI) bekend dat er een hit was op drie feiten die alle drie worden toegeschreven aan de serieverkrachter. Twee zaken betreffen verkrachtingen in 1995, één betreft een verkrachting in 2001.

In beeld gekomen

Terugkijkend is vastgesteld dat deze verdachte op twee momenten in het onderzoek in beeld is gekomen. Beide malen is onderzoek verricht naar deze man. Verdachte is indertijd gevraagd vrijwillig DNA af te staan voor een DNA-onderzoek. Hij heeft daar toen niet aan mee willen werken. Op basis van de toen beschikbare onderzoeksgegevens kon hij niet als verdachte worden aangemerkt. Gedurende het onderzoek is hij echter altijd subject gebleven, net als 2600 anderen.

Onderzoek voortgezet

Het onderzoek zal nu verder gaan. Er zijn twintig rechercheurs op de zaak gezet.