zaterdag, 11. januari 2014 - 18:33 Update: 03-07-2014 0:44

Man in been geschoten in Steenbergen

Foto van afzetlinten politie schietpartij | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Foto van afzetlinten politie schietpartij | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Steenbergen

Bij een schietincident aan de Dahliastraat in Steenwijk is zaterdagmiddag een 68-jarige inwoner van Steenbergen gewond geraakt aan zijn been. De politie is gestart met een onderzoek.

Rond 17.00 uur werd de Steenbergenaar door een nog onbekende dader op straat beschoten. Hij raakte daardoor gewond aan zijn been, maar kon zelfstandig naar een woning lopen om alarm te slaan. Per ambulance is hij overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij aan zijn verwonding zal worden behandeld. De dader is weggelopen in de richting van de Seringenlaan en vermoedelijk daar in een auto gestapt en in onbekende richting weggereden.

Plaats delict
De politie heeft de plaats delict afgezet en is begonnen met een onderzoek naar de toedracht. Rechercheurs van Forensisch Onderzoek gaan een sporenonderzoek instellen. Een speurhondengeleider heeft opdracht gekregen een onderzoek in te stellen met zijn speurhond. 

Signalement

Op basis van het eerste gesprek met het slachtoffer is het volgende signalement van de dader opgemaakt: een negroïde man, donkerkleurige 3/4 lange jas, lengte 1,75 à 1,80 meter, fors postuur, bol gezicht, leeftijd 30 à 35 jaar oud.

Provincie:
Blik op 112: