donderdag, 13. maart 2014 - 18:17 Update: 03-07-2014 0:40

Meer onderzoek naar mogelijke scenarios dood Zwolse weduwe

foto van rechtbank | fbf archief
Foto: fbf archief
Zwolle

Vandaag behandelde de rechtbank Overijssel de zaak rond de dood van een 76-jarige Zwolse vrouw. Zij werd op dinsdag 9 juli 2013 dood onderaan de trap in haar huis aangetroffen. Een 57-jarige man wordt er van verdacht dat hij de vrouw een dag eerder om het leven heeft gebracht.

Bij de behandeling van de zaak werden drie getuigen-deskundigen gehoord. Onder andere naar aanleiding van verklaringen van een van hen zijn vragen gerezen over de bij het slachtoffer aangetroffen bloedsporen in relatie tot twee mogelijke scenario's. Het gaat daarbij onder andere om de vraag of aan de bloedsporen rondom het lichaam is te zien of de vrouw om het leven is gekomen door een val van de trap of dat zij mogelijk een of meerdere klappen op haar hoofd heeft gekregen. Daarom heeft de rechtbank besloten dat extra onderzoek door het NFI noodzakelijk is.

Zaak wordt aangehouden
Op maandag 24 maart zal de rechtbank ter zitting meedelen welke vragen aan het NFI worden voorgelegd. De zaak zal daarna worden aangehouden tot het aanvullende onderzoek is afgerond. De verwachting is dat dit minstens een maand zal duren.