zaterdag, 4. oktober 2014 - 21:54 Update: 06-10-2014 20:26

Mogelijke ebolapatiënt overgebracht naar Erasmus MC in Rotterdam

Man met mogelijk ebola in ziekenhuis Dordrecht
Foto: Archief EHF
Dordrecht

Afgelopen nacht is de man die zaterdagavond werd opgenomen in het Albert Schweitzer Ziekenhuis in Dordrecht overgebracht naar het Erasmus MC.

Dat heeft een woordvoerder van het Rotterdamse ziekenhuis laten weten, zo meldt het AD zondag. De man vertrok vannacht rond 02.20 uur per ambulance naar Rotterdam. Het kan wel een paar dagen duren voordat duidelijk is of de man inderdaad de gevreesde ziekte ebola heeft. De woordvoerder van het ziekenhuis liet ook weten dat de man uit Sierra Leone komt. Hij was zaterdag  op Schiphol geland en naar Dordrecht afgereisd.

In Dordrecht werd zaterdagavond  rond 21.00 uur in het Albert Schweitzer Ziekenhuis een man opgenomen met symptomen die lijken op die van ebola. Het ziekenhuis heeft direct een crisisteam laten komen vanwege de verdenking. Een woordvoerder van het ziekenhuis Rolf Bouman liet weten dat er die avond een man onwel was  geworden op eerste hulp. Tegen het AD zei  hij: 'De officiële informatie op dit moment is dat er een man niet goed is geworden. Wat mogelijk met Ebola te maken heeft. Dat is het crisisteam op dit moment aan het checken.'

Alle veiligheidsprotocollen werden direct in werking gesteld. De koffiecorner in het Albert Schweitzer ziekenhuis zou op dat moment  als tijdelijke eerste hulppost zijn ingericht, omdat de eigenlijke eerste hulp post werd afgesloten voor het publiek.

Personen die bij hem zijn geweest in de huisartsenpost zijn apart genomen. Later die avond mochten zij toch naar huis. De GGD zal hun gezondheid in de gaten houden. De ruimte waar de man onwel werd, wordt schoongemaakt. Patiënten op de spoedeisende hulp in Dordrecht hebben geen enkel risico gelopen, benadrukt het ziekenhuis in een verklaring.

Lees alles over:
Provincie: