woensdag, 8. oktober 2014 - 15:02 Update: 08-10-2014 16:55

Opnieuw rijschoolhouders aangehouden onderzoek rijexamenfraude

Nog 2 rijschoolhouders aangehouden in onderzoek rijexamenfraude
Foto: Archief FBF.nl
Rijswijk

Woensdagochtend heeft de politie in Den Helder twee rijschoolhouders van 46 en 70 jaar aangehouden wegens de verdenking van betrokkenheid bij de eerder gemelde rijexamenfraude bij het CBR. Dit meldt de politie woensdagmiddag.

De politie en het OM verdenken een 62-jarige rijexaminator uit Purmerend werkzaam bij het CBR van grootschalige fraude met rijexamens. Hij wordt ervan verdacht dat hij examenkandidaten, na het aannemen van geld, liet slagen voor hun praktijkexamen waardoor zij in het bezit kwamen van een rijbewijs. 

De rijexaminator werd vrijdagochtend 3 oktober aangehouden en zit nog vast. Uit onderzoek is gebleken dat mogelijk meer dan honderd kandidaten op deze wijze hun rijbewijs hebben gehaald. Naast de rijexaminator hield de politie recent ook drie rijschoolhouders van respectievelijk 47, 45 en 66 jaar en een 29-jarige rij-instructeur aan uit de omgeving Amsterdam aan.

Het Centraal Rijvaardigheidsbureau (CBR) liet in een eerdere reactie weten dat zij de geconstateerde fraude zeer serieus nemen. De examinator is meteen na aanhouding op non-actief gesteld. ‘Als fraude wordt vastgesteld, volgt ontslag. En wanneer uit het politieonderzoek blijkt dat mensen een gefraudeerd rijbewijs hebben, gaan we er alles aan doen om het rijbewijs ongeldig te laten verklaren’, aldus een woordvoerder van het CBR.