zondag, 16. maart 2014 - 9:26 Update: 03-07-2014 0:40

Twee bedrijven Volendam uitgebrand en 4 appartementen onbewoonbaar

Foto van brandweer en politie | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Foto van brandweermannen met perslucht | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Volendam

Volendam is in de nacht van zaterdag op zondag opnieuw opgeschrikt door een grote brand in twee panden in de toeristische Volendamse haven.

Dit meldt burgemeester Willem van Beek van de gemeente Edam/Volendam zondag op twitter. 'Het is ondanks de goede afloop, er zijn geen slachtoffers gevallen, erg triest voor betrokken. Vier appartementen zijn onbewoonbaar en twee bedrijven zijn verloren gegaan', aldus de burgemeester.

De brand brak rond 05.00 uur uit in de aan de haven gelegen lunchroom Max en sloeg over naar de naastgelegen souvenirshop Keko. Er ontstond al snel een uitslaande brand die door de gealarmeerde brandweerlieden direct werd bestreden.

Burgemeester Willem van Beek twitterde zondag ‘Blijven akelige beelden, gelukkig onder controle en geen slachtoffers’.

Fatale cafébrand 2001
De locatie van de grote brand is niet ver van de fatale cafebrand in de nieuwjaarsnacht in 2001 in café het Hemeltje waarbij 14 doden vielen en 241 gewonden waarvan 200 ernstig.

Rond 07.00 uur was de brandweer de brand meester. Burgemeester Willem van Beek ‏twitterde toen ‘Brand in Volendam a/d Haven/Drill (pand Keko/Max) is meester. Flinke, goede inzet brandweer. Panden ernaast behouden. Sterkte betrokkenen!’.