vrijdag, 10. januari 2014 - 17:20 Update: 03-07-2014 0:44

Vader en zoon aangehouden voor gewelddadige overval op drugstransport

Foto van arrestatieteam | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Voorburg

De Nationale Politie heeft afgelopen dinsdag een 57-jarige man uit Voorburg aangehouden voor de gewelddadige overval op een drugstransport in België, in januari vorig jaar. Dit meldt het Openbaar Ministerie (OM) vrijdag.

De man wordt er door het Landelijk Parket van verdacht opdrachtgever te zijn van de gewapende overval op de vrachtwagen met een lading cocaïne.

Zoon
In Den Haag werd de 36-jarige zoon van de vermeende opdrachtgever aangehouden. Hij zou hebben gefungeerd als rechterhand van zijn vader. Beide verdachten worden vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris bij de rechtbank Rotterdam.

Geschoten met Kalasjnikovs 
Een nietsvermoedende Belgische vrachtwagenchauffeur werd in januari vorig jaar in de buurt van Genk klemgereden door mannen die het voorzien hadden op een partij cocaïne. De drugs bevonden zich in twee zeecontainers met artisjokken uit Peru die de chauffeur in de haven van Antwerpen had geladen. Bij de overval werd geschoten met Kalasjnikovs. 

De politie heeft dinsdag de woningen doorzocht van de vermoedelijke opdrachtgever van deze overval en die van zijn zoon. Daarbij werd beslag gelegd op drie vuurwapens, munitie en sieraden, waaronder zes exclusieve horloges.

Apaan
In de schuur van de vader vond de politie ook 19 kilo apaan. Dit is de belangrijkste grondstof voor de synthetische drugs amphetamine. Met ingang van dit jaar is het louter bezit van apaan strafbaar.