donderdag, 13. februari 2014 - 8:24 Update: 03-07-2014 0:42

Vijf aanhoudingen na undercover-actie criminele marktplaatsen

foto van wapenhandel | Politie
Foto: fbf

In een onderzoek naar criminele marktplaatsen op internet heeft de politie dinsdag vijf mannen, onder wie een gedetineerde, aangehouden. Op anonieme, diep verborgen websites werden drugs en wapens aangeboden.

Met toestemming van het Openbaar Ministerie kochten undercover agenten in de afgelopen maanden bij verschillende gelegenheden drugs en vuurwapens aan. Ook ontvingen zij een aanbetaling voor het plegen van een huurmoord.

De politie hield in Enschede twee mannen van 30 en 31 jaar aan die worden verdacht van drugs- en wapenhandel op anonieme online marktplaatsen. Het gaat om Black Market Reloaded en Utopia, Tor-websites waar drugs en andere illegale goederen werden verhandeld. De derde verdachte is een 29-jarige man uit Utrecht, die vermoedelijk ook betrokken was bij de zwarte marktplaatsen.

Black Market Reloaded ging eind vorig jaar offline na een grote toestroom van bezoekers. De plotselinge stijging ontstond toen de FBI in oktober de website Silk Road, een van de grootste concurrenten van Black Market Reloaded, offline haalde en de oprichter arresteerde.

Provincie:
Blik op 112: