donderdag, 13. maart 2014 - 15:42 Update: 03-07-2014 0:40

Wegenwacht zet nieuwe motoren in

foto van wegenwacht | anwb
Foto: anwb
Den Haag

De ANWB Wegenwacht zet vanaf dit weekeinde vier nieuwe motoren in op verschillende plekken in het land. Het gaat om de Suzuki V-Strom met 650 cc cilinderinhoud.

Gekozen is voor een lichte, wendbare motorfiets, die in het verkeer makkelijk hanteerbaar is. In de drie koffers aan boord is een uitgekiende set gereedschap ingebouwd. Deze set bewijst zijn diensten bij hulp aan allerlei pechgevallen; van fiets en scooter tot personenauto en zelfs een lichte vrachtwagen.

De wegenwacht op de motor beschikt over een uitleesapparaat voor het vaststellen van storingen, er is een minicompressor aan boord om een band op te kunnen pompen, de motor heeft ook een extra accu bij zich om starthulp te geven. Ook is er een zware krik beschikbaar. De communicatieapparatuur is speciaal voor de motor gekozen en heeft een waterdicht toetsenbord plus scherm.

De Wegenwacht zet motoren in en rond de grote steden om makkelijk in druk verkeer en bij files leden met pech te kunnen bereiken. De motor is ook goed inzetbaar op drukke zomerse dagen met veel recreatieverkeer naar de stranden of andere recreatiegebieden. De Wegenwacht slaagt erin om in negen van de tien pechgevallen het voertuig van een ANWB weer rijdend te krijgen. In totaal beschikt de Wegenwacht over zeven motoren.

Provincie:
Tag(s):