vrijdag, 29. mei 2015 - 17:03 Update: 29-05-2015 17:13

OM wil gedetineerde Dino S. opnieuw in hechtenis nemen

OM wil gedetineerde Dino S. opnieuw in hechtenis nemen
Foto: Archief EHF
Amsterdam

De reeds gedetineerde Dino S., één van de hoofdverdachten in het al geruime tijd in hoger beroep lopende liquidatieproces Passage, moet als het aan het Openbaar Ministerie (OM) ligt opnieuw in voorlopige hechtenis worden genomen. Dit meldt het OM vrijdagmiddag.

De advocaten-generaal willen dat S. opnieuw in voorlopige hechtenis wordt genomen voor de feiten waarvan hij in het kader van Passage wordt verdacht: het verstrekken van opdrachten voor twee liquidaties en leidinggeven dan wel deelnemen aan een criminele organisatie die het plegen van moorden als oogmerk heeft.

Dino S. reeds in de cel

S. (54) zit momenteel een straf van 6 jaar en 5 maanden uit voor een andere zaak , het onderzoek Zuil. S. is daarin onherroepelijk veroordeeld voor een reeks drugsdelicten, witwassen en valsheid in geschrift. 

S. is jarenlang voortvluchtig geweest en werd op 27 augustus 2010 in Amsterdam aangehouden, in het kader van de zaak Zuil. Het proces Passage, waarin meerdere verdachten terechtstaan, liep toen al geruime tijd in eerste aanleg, bij de rechtbank. 

Op 21 september 2010 is Dino S. in zijn cel voor Passage aangehouden en in voorlopige hechtenis gegaan. De tenuitvoerlegging van de in Zuil opgelegde straf werd daardoor opgeschort.

Provincie:
Tag(s):