woensdag, 10. juni 2015 - 8:47 Update: 10-06-2015 15:26

Acht tips over liquidatie Zaandam na uitzending Opsporing Verzocht

Politie krijgt acht tips over liquidatie Zaandam na uitzending Opsporing Verzocht
Foto: Bon
Utrecht

Nadat het televisieprogramma Opsporing Verzocht dinsdagavond aandacht besteedde aan de liquidatie in Zaandam, zijn er bij de politie tot nu toe acht tips binnengekomen. Dat heeft een woordvoerder van de politie laten weten, zo melden verschillende media woensdag.

Volgens de woordvoerder zitten er een aantal bruikbare tips bij.

Dinsdagmiddag werd in Zaandam aan de J. Kruijverstraat de 43-jarige Amsterdammer Lucas Boom doodgeschoten. Boom was een bekende van de politie. Later in de middag, rond 16.30 uur, werd de vermoedelijke vluchtauto brandend teruggevonden aan de Achtersteven in Amsterdam-Noord. Het gaat om een donkere Volkswagen Transporter Multi.

Bij de auto heeft de politie ook een verdachte aangehouden. Hij werd opgepakt nadat zijn signalement via Burgernet was verspreid. De man wordt woensdag verder verhoord.

Het politieonderzoek naar de schietpartij die op klaarlichte dag voor een basisschool in Zaandam plaatsvond, is in volle gang. Er is een groot team van rechercheurs op de zaak gezet, dat gesprekken voert met getuigen en verder buurt- en sporenonderzoek verricht.

Provincie:
Tag(s):