zondag, 14. juni 2015 - 11:59 Update: 14-06-2015 17:19

Drs.P. op 95-jarige leeftijd overleden

Taalkunstenaar en zanger Drs.P. (95) overleden
Foto: EHF
Amsterdam

In zijn woonplaats Amsterdam is op 95-jarige leeftijd de zanger en tekstdichter Drs.P. overleden.

Dit heeft zijn uitgever Vic van de Reijt zondag bekendgemaakt zo meldt de NOS. Zijn echte naam was Heinz Hermann Polzer. Drs. P. werd geboren in Zwitserland en was de zoon van een Nederlandse moeder en een Oostenrijkse vader. Hij was doctorandus in de economie, maar trad vanaf begin jaren vijftig veel op in theaters, cafés en bij studentenverenigingen. Daarbij begeleidde hij zichzelf altijd op de piano.

De taalkunstenaar had zijn grootste successen met liedjes als Dodenrit, Veerpont, Het trapportaal, Knolraap en lof, schorseneren en prei en De zusters Karamazov, die hij met zijn bekende karakteristieke stem ten gehore bracht. In Nederland en België was hij een graag geziene gast op tv. Zijn lied Dodenrit kwam in 1974 in de Nationale Hitparade en zo ontkwam Drs.P. niet aan een optreden bij TopPop.

In 2012 trad hij voor het laatste op bij de verschijning van de bundel van zijn complete oeuvre en acht cd's Drs.P. Compilé Couplé. Hoewel hij bijna zijn hele leven in Nederland woonde, heeft hij altijd de Zwitserse nationaliteit aangehouden. Dat was uit dankbaarheid jegens de Zwitserse autoriteiten, die hem in de Tweede Wereldoorlog hielpen uit handen van de Duitsers te blijven.

Drs.P is op 95-jarige leeftijd door ouderdom gestorven.

Categorie:
Tag(s):