dinsdag, 16. juni 2015 - 14:39

Gevangenisstraf en beroepsverbod geëist tegen hulpverlener

Gevangenisstraf en beroepsverbod geëist tegen hulpverlener
Foto: Archief EHF / foto ter illustratie
Hengelo

Het Openbaar Ministerie Oost-Nederland heeft vandaag voor de rechtbank in Almelo een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van 36 maanden en een beroepsverbod van 5 jaar geeist tegen een 51-jarige man uit Borculo. De man wordt verdacht van ontucht met een minderjarige cliente van een
zorginstelling in Hengelo.

De man was als mentor/begeleider van het meisje nauw betrokken bij haar behandelplan en onderhield ondermeer contacten met haar school en ouders. De twee kregen in 2014 een seksuele relatie waarbij sprake was van emotioneel overwicht, een groot leeftijdsverschil en een verschil in positie, aldus de officier van justitie. De verdachte zou het meisje ook seksueel getinte foto's van zichzelf hebben laten maken, die ze via de telefoon aan verdachte moest sturen.


Gelet op de aard en de ernst van de feiten, de impact op het slachtoffer alsook de persoon van de verdachte vindt het Openbaar Ministerie een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van 36 maanden, met aftrek van voorarrest, op zijn plaats. Daarnaast eiste het OM als bijkomende straf een beroepsverbod voor de periode van 5 jaar, waardoor hij niet een beroep mag uitoefenen in de gezondheidszorg of maatschappelijke zorg.