woensdag, 29. juli 2015 - 10:43

Toeriste uit Australië in Amsterdam bestolen door nepagenten

Foto van agent op fiets op grasveld | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Amsterdam

Vrouw bestolen door nepagenten Amsterdam - Een toeriste uit Australië is dinsdagavond even na 21.30 uur op de Tesselschadestraat bestolen van haar geld door twee mannen die zich voordeden als agenten.

De toeriste was kort daarvoor in het Engels aangesproken door een vrouw die de weg vroeg. Toen de toeriste aangaf dat ze niet bekend was in de omgeving, droop de vrouw af. Mogelijk was deze vrouw op ‘voorverkenning’ voor twee andere mannen, want enkele ogenblikken later werd de Australische door twee mannen aangesproken met de vraag of ze haar paspoort mochten zien.

Eén van de mannen liet een pasje zien en vertelde daarbij dat ze politieagenten waren. Het tweetal droeg geen uniform. Nadat de vrouw haar paspoort had laten zien, vroegen de mannen of ze het contante geld van de vrouw mochten controleren omdat er nepgeld in omloop was. De vrouw voldeed aan de vraag en nadat de briefjes bekeken waren, kreeg zij haar portemonnee terug en werd het gesprek beëindigd. Kort daarna ontdekte de vrouw dat het geld uit haar portemonnee was verdwenen.

Wees alert op nepagenten

De politie wil benadrukken dat het niet gebruikelijk is voor zowel agenten in uniform als in burgerkleding, om te vragen naar contant geld in de portemonnee. Helaas gebeurt het vaker dat – voornamelijk toeristen – benaderd en soms bestolen worden door mensen die zich voordoen als agenten. De politie vraagt mensen alert te zijn. Als het vermoeden bestaat dat iemand wordt benaderd door mogelijke nepagenten, dan mag daar 112 voor gebeld worden.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):