donderdag, 20. augustus 2015 - 9:13 Update: 20-08-2015 15:54

De NS zoekt vrijwilligers voor testen check-uit alert

Foto van trein en passagiers | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Utrecht

De NS zoekt 10.000 vrijwilligers in de zogenaamde check-uit alert. Het gaat om een proef waarbij deelnemers binnen een paar dagen automatisch een e-mail krijgen als ze op een NS station zijn vergeten uit te checken, waarna ze dit eenvoudig kunnen herstellen.

Bij vaste trajecten geeft NS reizigers het teveel afgeschreven bedrag automatisch terug via de kaartautomaat. Ook kunnen deelnemers van NS Extra een extraatje krijgen bij het behalen van een bepaald aantal kilometers in een bepaalde periode. Doel van de proef is om te bekijken hoe reisgegevens gebruikt kunnen worden voor het verbeteren van de dienstverlening en te onderzoeken wat reizigers daarvan vinden.

Reizigers met een persoonlijke OV-chipkaart kunnen zich voor de proef aanmelden. Om deze proef mogelijk te maken, geven de deelnemers inzicht in hun reisgegevens. NS gebruikt deze gegevens alleen voor NS Extra en niet voor andere doeleinden, ook worden deze nooit met derden gedeeld. Deelnemers worden gevraagd hun ervaringen te delen op het NS Service forum. Ze kunnen te allen tijde hun deelname beëindigen. De proefperiode duurt vijf maanden. In een eventuele vervolgfase wordt mogelijk gekeken naar het bieden van gepersonaliseerd reisadvies bij bijvoorbeeld verstoringen of werkzaamheden.

Provincie: