vrijdag, 21. augustus 2015 - 12:34 Update: 21-08-2015 14:26

Vuurwapen en groot geldbedrag in Rotterdams café

Rotterdam

Bij een gerichte controle van een café aan de Hillelaan in Rotterdam troffen agenten woensdagavond een vuurwapen aan én zo’n 29.000 euro. Twee verdachten zitten vast.

Na eigen onderzoek en binnengekomen informatie rees bij rechercheurs het vermoeden dat in een café aan de Rotterdamse Hillelaan illegaal werd gegokt en dat bezoekers ook regelmatig vuurwapens op zak hadden.

Die vermoedens lijken te kloppen na een controle woensdagavond. Rond 22.00 uur ging het arrestatieteam het café binnen. De zestien aanwezigen (veertien bezoekers, de eigenaar en een personeelslid) werden gefouilleerd door een groot aantal aanwezige agenten.

Vuurwapen en geld

Een 19-jarige Albanees had een geladen vuurwapen bij zich en zit vast. Een 38-jarige Rotterdammer had zo’n 30.000 euro op zak. Rechercheurs bekijken of zijn verklaring waarom hij over dat geld beschikt klopt. De man wordt daar vrijdagochtend over verhoord en zit nog vast. Het geldbedrag is in overleg met het Openbaar Ministerie in beslag genomen.

Illegaal gokken

Vier laptops en een tablet waar door de aanwezigen vermoedelijk illegaal mee werd gegokt zijn in beslag genomen. De dienst Digitale Opsporing van de Eenheid Rotterdam onderzoekt de apparaten.

Provincie:
Tag(s):