zaterdag, 22. augustus 2015 - 14:25

'Docente kon pesterijen collega's niet meer aan en pleegde zelfmoord'

'Docente kon pesterijen collega's niet meer aan en pleegde zelfmoord'
Foto: Archief EHF
Maatsricht

Een docente van het Sint Maartencollege in Maastricht heeft zichzelf van het leven beroofd omdat ze zichzelf zo gepest voelde door haar collega’s dat zij geen andere uitweg zag. Dit staat in een brief die in haar opdracht naar het Limburgs Dagblad en De Limburger werd gestuurd na haar door.

Sinds 2012 zat de docente al ziek thuis. Zij voelde zich in de steek gelaten door het schoolbestuur. Volgens haar heeft deze haar problematiek niet goed aangepakt. De zaak van de pesterijen werd door een onafhankelijke klachtencommissie van scholenkoepel LVO bekeken.

Bestuursvoorzitter van LVO André Postema zegt dat het Sint Maartencollege er alles aan gedaan om de situatie omtrent de docente te verbeteren. Er is de docente mediation aangeboden. Nadat zij langere tijd in de ziektewet zat is er een re-intergratieplan voorgesteld. ‘Kansen die niet werden aangegrepen’, aldus Postema.

Volgens de echtgenoot van de docente ging de aangeboden mediation niet over het pesten, maar over het conflict met de collega’s

Provincie: