maandag, 31. augustus 2015 - 17:27 Update: 31-08-2015 17:49

Kort geding tegen TSN Thuiszorg na eenzijdig verlagen lonen met 25%

Kort geding tegen TSN Thuiszorg na eenzijdig verlagen lonen met 25%
Foto: Archief EHF
Utrecht

Omdat TSN Thuiszorg eenzijdig heeft besloten om de lonen van medewerkers te verlagen met 25% start de FNV een kort geding tegen TSN. Dit meldt de FNV maandagmiddag.

TSN Thuiszorg, een van de grootste thuiszorginstellingen van Nederland, kondigde vandaag tevens een nieuwe ontslagronde aan van 436 vaste medewerkers. 'De teller staat hiermee inmiddels op ruim 1500 ontslagen in totaal', aldus FNV. 

De thuiszorgmedewerkers zijn boos op hun werkgever die de rekening van het kabinet volledig neerlegt bij de zorgverleners en de kwetsbare mensen die zorg nodig hebben. 

'Voor goede zorg, moeten de juiste tarieven betaald worden',  aldus Toon Wennekers van FNV Zorg & Welzijn. 'Steeds meer gemeenten stoppen botweg met de huishoudelijke verzorging of bieden tarieven aan die het zorgaanbieders zoals TSN onmogelijk maakt om zelfs maar kostendekkend te werken. Werknemers en cliënten zijn hier de dupe van.' 

‘De grote loondump die in de thuiszorg is ontstaan, hebben we te danken aan Den Haag', vervolgt Wennekers. 'De overheid heeft te weinig geld beschikbaar gesteld aan de gemeenten en veel gemeenten doen er nog een flinke schep bovenop: ze stoppen met de huishoudelijke verzorging of ze bieden tarieven aan waarmee het normale cao loon niet betaald kan worden.'

Provincie: