vrijdag, 4. september 2015 - 13:14 Update: 04-09-2015 13:31

Voormalig CEO Albert Heijn stapt over naar Action

Voormalig CEO Albert Heijn stapt over naar Action
Foto: Action
Zwaagdijk-Oost

Sander van der Laan (1968) zal worden te benoemd als nieuwe CEO van discounter Action. Dit heeft de Raad van Commissarissen van Action vrijdag bekendgemaakt.

Terugtreden Ronald van der Mark

De benoeming volgt op het besluit van Ronald van der Mark om per 31 december 2015 als CEO terug te treden. Sander zal met ingang van 1 oktober in dienst treden en per 1 januari 2016 de verantwoordelijkheden van Ronald als CEO overnemen. De benoeming is onder voorbehoud van advies van de ondernemingsraad.

Action is sinds 1993 uitgegroeid tot één van Nederlands meest toonaangevende en succesvolste retailers met een unieke winkelformule en een focus op internationale expansie. Ronald van der Mark is sinds 2011 als CEO verantwoordelijk voor de uitrol van deze internationale groeistrategie. Als snelgroeiende internationale non-food discounter heeft Action meer dan 570 winkels in Nederland, België, Frankrijk en Duitsland en ruim 25.000 medewerkers.

Sander van der Laan heeft jarenlange ervaring als retailer en marketeer, zowel nationaal als internationaal en heeft uitgebreide ervaring in het managen van winkelorganisaties. In 1990 startte hij zijn carrière bij SCA, het voormalige Mӧlnlycke Tissue Netherlands, en vervulde vanaf 1993 verschillende marketing & sales functies bij Unilever. In 1998 trad hij in dienst bij Ahold. Hier heeft hij diverse directieposities bekleed, waaronder CEO Giant Carlisle (USA), COO Ahold Europa en CEO Albert Heijn.

Categorie:
Provincie: