donderdag, 24. september 2015 - 23:36 Update: 24-09-2015 23:39

Feyenoord en Kuyt knikkeren cupfighter uit bekertoernooi

Feyenoord en Kuyt knikkeren cupfighter uit bekertoernooi
Foto: fbf
Rotterdam

(ElfVoetbal-BlikopNieuws) Dirk Kuyt heeft zijn statistieken tegen PEC Zwolle een broodnodige oppepper gegeven. Met twee doelpunten had hij een groot aandeel in de uitschakeling van de bekerfinalist van vorig seizoen: 3-0.

De clubleiding van Feyenoord zal niet blij zijn geweest toen PEC Zwolle uit de koker rolde bij de loting. De Zwollenaren toonden zich de voorbije jaren ware cupfighters door de bekerwinst van 2014 op te volgen met een nieuwe finaleplek in de vorige editie van het toernooi. Toen bleek FC Groningen te sterk in De Kuip, en dat was vanavond (donderdag) opnieuw het geval, met Feyenoord als beul. Voor het derde opeenvolgende seizoen eindigde het bekeravontuur van PEC dus in Rotterdam.

De overwinning kwam de thuisploeg toe. Met name vanaf de rechterkant, waar Rick Karsdorp vol energie langs de lijn zoefde, stichtte Feyenoord veel gevaar. Karsdorp kreeg alle ruimte om de gehele flank te bestrijken dankzij een goede wisselwerking met Kuyt, die veelvuldig naar binnen trok.

In de negentiende minuut nam Feyenoord de leiding. Michiel Kramer probeerde zijn hoofd te zetten tegen een voorzet vanaf de rechterflank, en zag de bal via het lichaam van de ongelukkige Dirk Marcellis in het doel verdwijnen: 1-0.

De tweede treffer van de avond liet lang op zich wachten. Feyenoord liet enkele goede mogelijkheden onbenut, zo kopte Kuyt net als afgelopen weekend tegen Roda JC op de lat, en ook PEC deed regelmatig van zich spreken.

Kuyt

Na een uur spelen was het wel raak voor Kuyt, toen Kramer de routinier een niet te missen kans bood. Met een eenvoudige intikker tekende Kuyt dan eindelijk voor het eerste velddoelpunt sinds zijn terugkeer naar De Kuip. Wel had de Katwijker eerder al drie strafschoppen benut.

Zo lang als Het Legioen heeft moeten wachten op zijn eerste velddoelpunt, zo snel volgde nummer twee. En wederom deed Kramer het voorbereidende werk. De lange spits zag zijn inzet gekeerd worden door doelman Mickey van der Hart, waarna Kuyt PEC de genadeklap kon uitdelen.

Categorie:
Tag(s):