donderdag, 1. oktober 2015 - 23:12 Update: 05-10-2015 17:37

Injectie met 3,5 miljoen jaar oude bacterie maakt Rus al 2 jaar grieploos

Rus injecteert zichzelf met 3,5 miljoen jaar oeroude bacterie
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Moskou

Een Russische wetenschapper die op zoek is naar het eeuwige leven heeft zichzelf met een 3,5 miljoen jaar oude bacterie geïnjecteerd.

De oude bacterie werd aangetroffen in permanent bevroren grond in Rusland in het Siberische Jakoetië. Het gaat om de bacteriestam, Bacillus F. De bacterie weet al miljoenen jaren in extreme omstandigheden te overleven. Dit heeft The Siberian Times bekendgemaakt.

Al gauw kwamen wetenschappers tot de conclusie dat muizen en fruitvliegjes die aan de bacterie werden blootgesteld een sterker immuunsysteem kregen en langer vruchtbaar waren. Ook stimuleert de bacterie de groei van gewassen. 

Dat bracht de Russische wetenschapper Anatoli Brouchkov, hoofd van de afdeling Poolonderzoek van de universiteit van Moskou op een idee. Hij wilde de bacterie testen op mensen. Daarom injecteerde hij zichzelf met de bacterie. Aan The Siberian Times laat hij weten dat hij sinds de injectie langer kan doorwerken en al twee jaar lang geen griep heeft gehad.

Brouchkov, en zijn medewerkers hopen met een bewijs te kunnen komen dat de bacterie wel degelijk bijdraagt tot een lang en gezond leven. Mocht dat zo zijn dan zal de bacterie waarschijnlijk worden toegepast in medicijnen en voedingssupplementen.

Categorie: