dinsdag, 13. oktober 2015 - 10:17 Update: 13-10-2015 12:53

Leden motorclub Satudarah aangehouden voor moord Breda

Leden motorclub Satudarah aangehouden voor moord
Foto: Archief EHF
Breda/Etten-Leur

Voor de moord op Rudi Schouten uit Breda heeft de politie dinsdagochtend vier personen aangehouden. Tevens werden huiszoekingen gedaan naar bewijsmateriaal.

Na grondig onderzoek en meerdere tips heeft de politie het vermoeden dat de drie aangehouden mannen (26, 30 en 56 jaar) uit Breda en één man (50) uit Etten-Leur betrokken zijn bij de moord op de Bredanaar. Op meerdere adressen is een Arrestatie Team ingezet omdat de verdachten als vuurwapengevaarlijk bekend staan. Door het AT is daarbij één aanhouding verricht. Alle aangehouden personen zijn lid van motorclub Satudarah.

Huiszoekingen

Aan de actie werkten ongeveer tachtig politiemensen mee. Onder leiding van een rechter-commissaris zijn vanmorgen huiszoekingen verricht in vijf Bredase en één Etten-Leurse woning. Hierbij zijn diverse goederen, waaronder vuurwapens in beslag genomen. Bij de zoekingen maakte de politie gebruik van twee speciale explosievenhonden, die getraind zijn in het opsporen van onder andere vuurwapens en munitie. Ook werden op drie adressen in Breda drie auto's in beslag genomen.

Schietincident Cypresstraat

De 28-jarige Rudi Schouten werd op vrijdag 3 april neergeschoten op klaarlichte dag. Meteen na het incident werden op diezelfde vrijdag twee mannen aangehouden. Eén van hen (35 jaar) zit nog steeds in hechtenis. De andere man (toen 30 jaar, nu 31) is nog verdachte in de zaak maar zit niet meer vast.

Team Grootschalig Onderzoek

Voor het onderzoek is sinds april een Team Grootschalig Onderzoek opgericht. Zij werken nauw samen met andere teams en leden van de politie om de moord op de Bredanaar op te lossen. Met deze aanhoudingen en doorzoekingen hoopt het onderzoeksteam een forse stap in de richting naar het oplossen van deze zaak te zetten.

Provincie:
Blik op 112: