woensdag, 14. oktober 2015 - 15:45 Update: 14-10-2015 15:50

Geen strafrechtelijk onderzoek na brand wooncomplex Nijmegen

Geen strafrechtelijk onderzoek na brand wooncomplex
Foto: fbf archief
Nijmegen

Het Openbaar Ministerie Oost-Nederland stelt geen strafrechtelijk onderzoek in na de brand in een wooncomplex in Nijmegen op 20 februari 2015, waarbij uiteindelijk vier mensen zijn overleden.

Uit het afgeronde feitenonderzoek komen onvoldoende aanwijzingen die een nader strafrechtelijk onderzoek rechtvaardigen.

Feitenonderzoek

Op verzoek van het OM is onderzoek verricht door het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) en het TNO/Efectis.

Het NFI heeft technisch onderzoek verricht naar de oorzaak en het verloop van de brand in de cafetaria. Op de bewuste avond is er brand ontstaan door kortsluiting in de meterkast van de cafetaria. De brand is via een schacht van het wooncomplex overgeslagen naar het bovenliggende wooncomplex. Het NFI onderzoek heeft bevestigd dat er geen sprake is geweest van brandstichting.

TNO/Efectis heeft onderzoek gedaan naar bouwkundige aspecten, de vereiste vergunningen en de brandveiligheid van het complex. Uit dat onderzoek is gebleken dat het wooncomplex ten tijde van de brand zeer waarschijnlijk voldeed aan de vereisten voor een bestaand gebouw. Verder onderzoek zal hierover geen extra duidelijkheid verschaffen.

Provincie: