maandag, 2. november 2015 - 15:29 Update: 02-11-2015 19:14

Ambtenaar Enschede meerdere malen gestoken

Gemeenteambtenaar in Enschedese wijk met mes gestoken
Foto: Archief EHF
Enschede

Maandagochtend heeft in het buitengebied van stadsdeel Enschede Oost een geweldsincident voorgedaan waarbij een gemeenteambtenaar gewond is geraakt. Dit meldt de gemeente Enschede maandagmiddag.

'Tijdens het uitoefenen van zijn werkzaamheden voor de gemeente Enschede is een medewerker van de gemeente slachtoffer geworden van geweld. De medewerker heeft hiervan zelf aangifte gedaan bij de politie', laat de gemeente weten. 

'Onduidelijkheid'

'Er is nog onduidelijkheid over de exacte feiten waaronder het incident heeft plaatsgevonden en ook de achterliggende motivatie wordt nog nader onderzocht. Op dit moment loopt er een opsporingsonderzoek', aldus de gemeente. Volgens de regionale krant Tubantia is de ambtenaar meerdere keren met een stanleymes in zijn gezicht gestoken en raakte daarbij lichtgewond.  

Signalement daders 

De medewerker parkeerde zijn dienstvoertuig rond 08.45 uur op een onverharde oprit op de hoek van de Oosterstraat/Telgendijk. Op dat moment parkeerde een bestuurder van een donkere auto, mogelijk een Volkswagen Golf recent model, zijn auto achter de auto van de gemeentemedewerker. De bijrijder van deze auto stapte uit. Ook de bestuurder deed dit.

De mannen forceerden een raam van de auto van de gemeentemedewerker en mishandelden hem. De aanval op de medewerker stopte na enige tijd en de mannen stapten weer in hun auto en reden rustig weg in de richting van de Oosterstraat.

De signalementen van de mannen, die betrokken waren bij dit incident zijn: blanke man van circa 35 jaar, gezet/dik postuur, zwarte pet en grijze jas. Heeft een tattoo in de nek in de vorm van omlijning van een hartje en een blanke man. De andere is ook een blanke man met smal/tenger postuur en rossig haar.

Geweld tegen ambtenaren ontoelaatbaar

Burgemeester Van Veldhuizen: “De gemeente is geschokt door hetgeen er is gebeurd, geweld tegen ambtenaren is te allen tijde ontoelaatbaar. We hanteren een zero-tolerance beleid. Politie, Openbaar Ministerie en gemeente zullen hard optreden tegen dit soort incidenten. Publieke ambtsdragers moeten in veiligheid hun werk kunnen doen. Ik ben me ervan bewust dat dit gebeuren in de samenleving tot onrust leidt. Laten we niet speculeren over wat de aanleiding zou kunnen zijn van dit incident. Onze aandacht is nu gericht op het in kaart brengen van de feiten. Naast de getroffen medewerker hebben we vandaag ook oog voor de noden en gevoelens van collega’s.”

Provincie:
Blik op 112: