woensdag, 4. november 2015 - 13:13 Update: 04-11-2015 13:19

De top vijf van meest gezochte bijbanen

De top vijf van meest gezochte bijbanen
Foto: Superstaff.nl
Amsterdam

Als student zijnde is het natuurlijk belangrijk om wat geld te verdienen om van uit te kunnen gaan, schoolgeld te betalen of af en toe eens lekker te shoppen.

Velen hebben niet de tijd om fulltime te gaan werken, en gaan daarom op zoek naar een bijbaantje. Bij Superstaff.nl kun je heel gemakkelijk een bijbaan vinden. Bepaalde baantjes zijn erg geliefd en daar wordt dan ook veel naar gezocht. Benieuwd welke bijbanen dit zijn? Lees dan verder!

Top 5 meest gezochte bijbanen

Allereerst is administratief werk erg in trek. In sommige gevallen is het verplicht om hiervoor een diploma te hebben, maar dit hoeft lang niet altijd. Er zijn genoeg bedrijven waar administratief werk gedaan kan worden zonder diploma en waar je je baantje prima kunt combineren met bijvoorbeeld je studie. 

Als tweede werken in de horeca. Ontzettend veel jongeren gaan op zoek naar een baantje om bijvoorbeeld te werken in een leuk restaurant. Je bent hierbij veel in contact met mensen en dit zijn vaak de baantjes waar je redelijk wat uren kunt maken. Niet te vergeten dat je ook fooi kunt krijgen, ook mooi meegenomen!

Om in een museum te werken, hoef je niet perse al ervaring te hebben. Dit maakt het perfect voor jongeren die zoeken naar een bijbaan. In een museum kun je bijvoorbeeld achter de balie zitten, maar het kan ook schoonmaakwerk zijn. Erg divers dus. Uiteraard is het mooi meegenomen wanneer je wat kennis hebt van geschiedenis, maar dit is ook afhankelijk van de functie die je wilt.

Als vierde is er hostess worden. Als hostess is je meest belangrijke taak om mensen welkom te heten en deze mensen wegwijs maken. Het leuke aan dit bijbaantje is dat het erg afwisselend is omdat je vaak op verschillende locaties werkt. Geen enkel evenement is hetzelfde en die afwisseling houdt de baan interessant en leerzaam.

Ten slotte wordt er veel gekozen voor werken in een callcenter. Ook hiervoor is vaak geen ervaring vereist en bovendien is er een groot aanbod in allerlei steden. Ten slotte wordt er veel gekozen voor werken in een callcenter. Ook hiervoor is vaak geen ervaring vereist en bovendien is er een groot aanbod in allerlei steden. Een callcenter is een prima bijbaan waar je ook vaak in het weekend kunt werken en dus ook perfect voor studenten!

Categorie:
Tag(s):