maandag, 23. november 2015 - 14:14 Update: 23-11-2015 14:18

Staatssecretaris Van Rijn legt LunterenZorg een last onder dwangsom op

Staatssecretaris Van Rijn legt LunterenZorg een last onder dwangsom op
Foto: RVD
Lunteren

Staatssecretaris Van Rijn van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) heeft op advies van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) LunterenZorg BV een last onder dwangsom gegeven. Dit heeft het ministerie van VWS bekendgemaakt.

'LunterenZorg moet zo snel mogelijk haar cliënten met de indicatie Wlz overplaatsen naar een andere zorgaanbieder en mag tot de zorg op orde is, geen nieuwe cliënten aannemen', aldus het ministerie.

Bij LunterenZorg wordt aan dezelfde cliënten op dezelfde manier zorg geleverd zoals dat voorheen gedaan werd door Zorgbruurs. Zorgbruurs kreeg van de staatssecretaris een aanwijzing om de zorg te staken en de cliënten over te dragen. 

Omdat de eigenaar van Zorgbruurs ook de eigenaar van LunterenZorg is en de zorgverlening de facto ook bij Lunterenzorg niet op orde is gebracht, heeft de staatssecretaris bepaald dat de aanwijzing ook onverkort geldt voor LunterenZorg. 
LunterenZorg moet nu zo spoedig mogelijk uitvoering geven aan de aanwijzing en krijgt bij het in gebreke blijven een last onder dwangsom.

Categorie:
Provincie: