dinsdag, 24. februari 2015 - 8:21 Update: 04-03-2015 22:39

Acht verdachten aangehouden voor schietpartijen Terneuzen

Terneuzen

Tijdens een grote politieactie zijn dinsdagmorgen in Terneuzen een man en een vrouw aangehouden voor de schietpartij op 16 december jl. in de Iepenlaan. Op diverse plaatsen in Terneuzen zijn daarna huiszoekingen verricht.

De politie kwam de verdachten op het spoor tijdens het onderzoek door een Team Grootschalig Optreden, die sinds 30 november de twee schietincidenten in Terneuzen onderzocht. Opsporing Verzocht besteedde vorige week aandacht aan het tweede incident, wat nog eens zeven extra tips opleverde.

Betrokkenheid

De politie verrichte de aanhoudingen in de vroege morgen in twee woningen in Terneuzen. Het gaat hierbij om twee inwoners uit Terneuzen, namelijk een man (19) en een 22-jarige vrouw. Het tweetal is voor verder onderzoek naar politiecellencomplexen in Breda en Tilburg gebracht, waar hun betrokkenheid bij de schietpartij wordt onderzocht.

Huiszoekingen

Aan de actie werkten ongeveer tachtig politiemensen mee. Onder leiding van een rechter-commissaris zijn vanmorgen in enkele woningen huiszoekingen verricht. Hierbij zijn diverse goederen, waaronder vuurwapens en een auto in beslag genomen. Bij de zoekingen maakte de politie gebruik van drie speciale explosievenhonden, die getraind zijn in het opsporen van onder andere vuurwapens en munitie.

Dwarslaesie

Op dinsdagavond 16 december jl. werd een 27-jarige man uit Terneuzen in de Iepenlaan opgewacht en van dichtbij neergeschoten. Het slachtoffer liep een dwarslaesie op en zal waarschijnlijk nooit meer kunnen lopen. De dag erna arresteerde de politie op de Westwal in Goes een Terneuzenaar (37), die sinds die tijd vast zit. Het openbaar ministerie verdenkt hem van betrokkenheid bij beide incidenten.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):