maandag, 26. januari 2015 - 10:50 Update: 26-01-2015 17:48

Blok moet in Kamer tekst en uitleg komen geven over energielabel

Blok mag Tweede Kamer uitleg komen geven over energielabel
Den Haag

De partijen PvdA, CDA, en PVV willen dat minister Blok (Wonen) in de Tweede Kamer tekst en uitleg komt geven over de chaotische invoer van energielabels voor woningen. Het energielabel is sinds 1 januari verplicht bij de verkoop van een huis.

De partijen reageren hiermee op berichtgeving in de Telegraaf. De krant schreef zondag dat eigenaren van woningen hebben geklaagd over het label en dat er sprake is van een bewust ongunstige inschatting  van huizen. Op het label staat een schatting van hoe energiezuinig een woning is. Deze schatting kunnen eigenaren  tegen betaling veranderen of definitief maken.

Een woordvoerder van Blok gaf in de Telegraaf toe dat labels bewust negatief worden ingeschat. Dit om te voorkomen dat huiseigenaren 'achterover gaan leunen'. Blok wil dat mensen hun huis duurzamer maken en zo de bouwsector stimuleren.

Het bewust onjuist opstellen van het label is volgens PVV-Kamerlid Sietse Fritsma een 'vorm van misleiding'.. In de krant zegt hij: 'Dit jaagt bewoners gewoon op kosten. Pure geldklopperij.' Volgens Fritsma is de EU de bron van ellende: 'Als je de EU wil, krijg je deze onzin op je bordje.' Fritsma vindt dat Blok zich in Brussel onvoldoende heeft verzet tegen de verplichte invoering van het energielabel. De PVV is van mening dat het label van tafel moet. De minister moet het dan maar laten aankomen op mogelijke boetes vanuit Brussel.

 

 

Categorie:
Tag(s):