maandag, 2. februari 2015 - 17:22 Update: 02-02-2015 20:06

Eén ernstig gewonde explosie flat Rotterdam nog niet bij kennis

Eén zwaargewonde explosie flat Rotterdam nog niet bij kennis
Foto: MV Blik op Nieuws
Rotterdam

De 67-jarige bewoner van het pand aan de Moddermanstraat in Rotterdam, waar zondag een grote explosie plaatsvond, is één van de twee zwaargewonde slachtoffers en ligt nog in het ziekenhuis. ‘Het slachtoffer is tot nu niet aanspreekbaar’, meldt de politie maandag.

Bij de explosie vielen in totaal 13 gewonden waarvan twee personen zwaargewond en vier lichtgewond zijn opgenomen in het ziekenhuis. De vier lichtgewonden konden na behandeling het ziekenhuis weer verlaten en de overige bewoners zijn ter plekke behandeld. 

Om er zeker van te zijn dat er niet nog meer slachtoffers onder het puin lagen, werd zondagavond een deel van het Urban Search and Rescue (USAR-)Team gealarmeerd. Dit team wordt ingezet bij grote rampen en beschikt over hondengeleiders met ervaren speurhonden. De honden hebben uiteindelijk geen slachtoffers aangetroffen. 

De politie en brandweer doen onderzoek naar de oorzaak van de explosie maar kunnen het pand niet eerder betreden als dat er gestut is. Zodra het veilig is om naar binnen te gaan, starten de forensische medewerkers met hun onderzoek. In totaal raakten zo'n 150 woningen beschadigd, variërend van gesprongen ruiten tot ontzette muren. 

Provincie:
Blik op 112: