maandag, 18. mei 2015 - 7:58 Update: 18-05-2015 12:17

Hoofdredacteur Sjuul Paradijs weg bij Telegraaf

fbf
Foto: fbf
Amsterdam

Sjuul Paradijs is gestopt als hoofdredacteur van dagblad De Telegraaf. De overige leden van de hoofdredactie nemen tijdelijk zijn taken waar. Het eerste aanspreekpunt in de hoofdredactie is voorlopig Jan Kees Emmer.

Paradijs naar aanleiding van zijn vertrek: ‘Met grote dankbaarheid kijk ik terug op 29 jaar dat ik in dienst van de lezers mijn journalistieke werk heb kunnen doen en de belangen van De Telegraaf kon dienen. Alle Telegraafmedewerkers wens ik succes toe met hun werk om het concern en de Telegraafmedia nog sterker te maken dan ze nu al zijn.’

Het bestuur zou onder meer de krant willen opdelen in stukken, waarbij katernen als Vrouw, Privé, en Autovisie worden losgekoppeld van de krant. Hierdoor zou Paradijs geen zeggenschap meer hebben over deze katernen. 

Directeur TMG Landelijke Media Harry De Wit over het vertrek van Paradijs: ‘Sjuul en ik waren met elkaar in gesprek over de toekomst. Vandaag zijn we overeengekomen dat hij onze organisatie gaat verlaten.
 
Paradijs werkte sinds 1986 bij TMG. Hij begon bij stadsblad De Echo als verslaggever en stapte in 1988 over naar De Financiële Telegraaf. In 2005 werd Paradijs als adjunct-hoofdredacteur opgenomen in de leiding van de krant. Op 1 januari 2009 werd hij algemeen hoofdredacteur van De Telegraaf. 

Tag(s):