woensdag, 11. februari 2015 - 15:43 Update: 11-02-2015 17:52

Rutte vindt ophef over foute declaraties VVD-Kamerlid erg 'opgepompt'

'VVD- Kamerlid declareerde ten onrechte veel te veel in vorige baan'
Foto: Archief EHF
Den Haag

VVD-Kamerlid Mark Verheijen zou in zijn tijd als provinciebestuurder in Limburg voor duizenden euro's onterecht hebben gedeclareerd. Hij zou privé-uitgaven, campagnekosten en kosten als lid van het landelijk VVD-bestuur in rekening hebben gebracht bij de provincie.

Dit blijkt uit onderzoek van NRC Handelsblad, zo meldt de krant. De krant kreeg inzage in de declaraties van Verheijen uit de 16 maanden dat hij gedeputeerde was. In een reactie laat Verheijen weten dat het om veel kleinere bedragen gaat. Verheijen wijst erop dat de krant 1300 ritten heeft onderzocht en daarbij zijn er 'tot op dit moment' zes of zeven verkeerd geboekt.

Zo zou Verheijen zich onder andere vijf keer met zijn provinciale dienstauto op en neer hebben laten rijden tussen Limburg en de Randstad voor een bijbaan, terwijl hij daarvoor gewoon een reiskostenvergoeding ontving. Ook zou hij zijn gemaakte kosten op de provincie hebben verhaald, terwijl hij campagne voerde voor een plek in de Tweede Kamer.

Verheijen heeft toegezegd dat hij het te veel gedeclareerde geld zal terugbetalen. Volgens Rutte wordt de zaak groter gemaakt dan hij is. Rutte in de krant: 'Als je honderden ritten maakt voor bepaalde nevenfuncties en je maakt een paar keer een declaratiefout, die wordt vastgesteld en die je terugbetaalt, dan vind ik het eerlijk gezegd allemaal erg opgepompt wat vandaag in de krant staat.'

 

Provincie: