dinsdag, 21. april 2015 - 20:56 Update: 21-04-2015 22:46

Woningen virtueel bezichtigen met Oculus Rift-bril

Funda komt met virtuele bezichtiging koopwoningen
Foto: funda
Amsterdam

Makelaars kunnen huizenzoekers vanaf vandaag huizen virtueel laten bezichtigen op funda. Dit meldt funda dinsdag.

Daarvoor heeft het online vastgoedplatform een innovatieve toepassing ontwikkeld rondom de Oculus Rift, de revolutionaire VR-bril die de drager onderdompelt in een virtuele werkelijkheid. Met deze bril kan de makelaar potentiële kopers rondleiden door een huis zonder dat ze daar daadwerkelijk aanwezig zijn. 

Mensen op huizenjacht besparen zo niet alleen tijd, hun ervaring wordt bovendien geïntensiveerd. Makelaars krijgen door deze service meer contact met geïnteresseerden in hun aanbod. 

Gemak voor makelaar, koper en verkoper

Virtueel bezichtigen via funda biedt gemak voor zowel de makelaar en de potentiële koper als de verkoper. “Een bezichtiging is een hele inbreuk op de dag”, aldus software developer Samir Boulema van funda. “Zeker een niet-succesvolle bezichtiging is uiteindelijk zonde van ieders tijd. Niet alleen van de makelaar en de zoeker, maar ook van de verkopende partij. Maar nu heeft de zoeker dankzij de virtuele bezichtiging het huis al intensief beleefd en is hij echt overtuigd geraakt van zijn keuze. Daardoor hoeft de verkoper zijn huis alleen nog open te stellen voor mensen met serieuze belangstelling.” 

Provincie: