woensdag, 2. december 2015 - 14:25 Update: 02-12-2015 18:24

Belgen boos hun Koning die zat in kuuroord tijdens terreurniveau 4

Belgen boos op koning die zat in kuuroord tijdens terreurniveau 4
Foto: Michael Sephiha @sephke
Brussel

De Belgen zijn boos op het koningspaar Filip en Mathilde. Dit omdat de Koning ten tijde van het ophogen van het terreurniveau in Brussel samen met zijn vrouw zat te ontspannen in een kuuroord in Bretagne.

Het Koningspaar werd in het kuuroord stiekem op de foto gezet waarna het Franse satirische weekblad Le Canard Enchainé de foto publiceerdeDe Belgen nemen het de Koning nu klagelijk. De koning zelf spreekt van "futiliteiten in vergelijking met het lijden van families van de slachtoffers van de aanslagen in Parijs en Bamako".

Het hof laat aan Belgische media weten dat de Koning ten tijde van het verblijf in het kuuroord continu op de hoogte werd gehouden van de laatste ontwikkelingen in Brussel. Maar het pijnlijke beeld is gezet. Of zoals Le Canard Enchainé het scherp stelt: "Voor Filip van België was de keuze tussen de multivruchtencocktail in het kuuroord met 5 sterren en de multimiserie van niveau 4 snel gemaakt."

Koning Filip heeft inmiddels van zich laten horen. Zo heeft hij gisterenmiddag enige tijd doorgebracht met familieleden van de slachtoffers van de aanslagen in Parijs en Bamako.