vrijdag, 1. januari 2016 - 10:24

Geen grote incidenten tijdens jaarwisseling in Groningen

Geen grote incidenten tijdens jaarwisseling in Groningen
Foto: MV
Groningen

De politie in de drie noordelijke provincies verrichtte tijdens de jaarwisseling 48 aanhoudingen. Het ging daarbij voornamelijk om vechtpartijen, mishandeling, vernieling, het afsteken van illegaal vuurwerk, dronkenschap en belediging. Van de arrestanten zijn er 32 ingesloten. Grote calamiteiten deden zich in het Noorden niet voor, wel vond er in Drachten een ernstige mishandeling plaats.

De politie moest honderden keren in actie komen na diverse meldingen. Deze meldingen, 950 in totaal, hadden grotendeels betrekking op vuurwerkoverlast, brandjes en opstootjes. Ook verleenden agenten hulp bij tien ongelukken met vuurwerk. Hieronder per provincie een opsomming van de meest in het oog springende incidenten tijdens de jaarwisseling.

Provincie Groningen

Op de Papengang in de stad Groningen werd een 24-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden voor zakkenrollerij. Hij had van zes stappers de mobiele telefoon gestolen. Portiers van een café in de binnenstad betrapten de man. Ze hielden de 24-jarige aan en droegen hem over aan agenten.

Dankzij alerte buurtbewoners kon in de oudejaarsnacht in Kloosterburen een 28-jarige inwoner van de gemeente De Marne op heterdaad worden aangehouden na een woninginbraak. Buurtbewoners hoorden glasgerinkel bij een woning waarvan de bewoners afwezig waren. Het bleek te gaan om een inbraak, daarop werd direct via 112 de politie gewaarschuwd. Agenten hielden de verdachte aan.

Bij het vermoedelijk knutselen aan vuurwerk raakte een bewoner van de Hyacintstraat in Winschoten gewond aan onder andere zijn gezicht en hand. Het slachtoffer werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Met vermoedelijk zwaar vuurwerk werd een transformatorhuisje aan de Burgemeester Kruisingalaan in Zuidhorn vernield. Diverse stroomkabels lagen bloot en de energieleverancier moest ter plaatse komen om herstelwerkzaamheden te verrichten. De politie dat nader onderzoek naar deze vernieling.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: