woensdag, 6. januari 2016 - 21:44 Update: 06-01-2016 22:36

'Duitse justitie ziet seksueel geweld Keulen als georganiseerde misdaad'

'Duitse justitie ziet seksueel geweld Keulen als georganiseerde misdaad'
Foto: fbf
Keulen

Het Openbaar Ministerie (OM) in Keulen onderzoekt de massa-aanrandingen en -berovingen van Oud en Nieuw als georganiseerde misdaad.

De Duitse krant de Kölnische Rundschau meldt dat politiebronnen hebben laten weten dat de zaak nu in handen is van de afdeling georganiseerde misdaad van het OM. Volgens het OM is is het 'op z'n minst niet uit te sluiten dat het hier gaat om een georganiseerde daderstructuur'. In berichten in de media viel al te lezen dat het leek of de daders op een systematische en georganiseerde manier te werk waren gegaan. De Duitse minister van justitie Heiko Maas sprak woensdag ook al van 'afgesproken werk waar iemand achter moet zitten'. Het zou volgens hem mooi zijn als dat niet zo was, maar hij betwijfelt dat dus.

Inmiddels is het aantal aangiften opgelopen to 106. Volgens de Duitse politie heeft 75 procent van de aangiften een seksuele achtergrond. De politie is druk met het verzamelen van verklaringen, het bekijken van filmpjes en foto's die tijdens de incidenten werden gemaakt en het verhoren van slachtoffers. Er zijn wel drie verdachten in beeld, maar er is nog niemand aangehouden. Ondanks de inzet van de politie zei Rainer Wendt, de baas van de politievakbond, dat hij vreest 'dat er voor een doelmatige strafvervolging van alle daders eenvoudigweg niet genoeg personeel beschikbaar is.'

Categorie: