donderdag, 4. februari 2016 - 22:05 Update: 05-02-2016 0:19

'Terreurverdachten Duitsland mogelijk bezig met voorbereiden aanslag Alexanderplatz'

Duitsland pakt drie terreurverdachten op
Berlijn

Bij een grote antiterreuractie heeft de Duitse politie twee Algerijnen opgepakt. Zij worden ervan verdacht 'in contact te staan met terreurbeweging Islamitische Staat',

De mannen zouden plannen gehad hebben voor een aanslag in hartje Berlijn. De 35-jarige hoofdverdachte is in het najaar als vluchteling naar Duitsland gekomen via de Balkanroute. Hij werd opgepakt in een opvang in Attendorf, een dorp ten oosten van Keulen. De politie nam ook zijn vrouw en kinderen mee. Dit melden verschillende media donderdag.

De andere Algerijn (49 jaar) die in  Berlijn werd opgepakt en een derde verdachte, een vrouw van onbekende nationaliteit, waren mogelijk bezig met het voorbereiden van een aanslag op de Alexanderplatz. Dat is een centraal plein in Berlijn, waar de bekende Fernsehturm (TV-toren) staat.

De Duitse politie kwam donderdag met 450 mensen  in actie op verschillende plaatsen in Duitsland, onder andere in Berlijn. Onder de agenten waren leden van de speciale eenheden. De antiterreuroperaties vonden plaats in Berlijn, Noordrijn-Westfalen en Nedersaksen.