maandag, 5. december 2016 - 16:40 Update: 05-12-2016 19:17

Man redt jachthond uit wurggreep kangoeroe met 'directe rechtse'

Man redt jachthond uit wurggreep kangoeroe met 'directe rechtse'
Foto: Screenshot YouTube/Bloom Brothers/ViralHog.com
Australië

Opmerkelijke beelden verschenen er onlangs online van een wel heel bijzondere redding van een jachthond uit de armen van een kangoeroe in Australië.

Wilde zwijnen jacht

Tijdens een wilde zwijnen jacht in Australië kwam Greig Tonkins, medewerker van Taronga Western Plains Zoo in Dubbo, voor het dilemma te staan dat één van zijn jachthonden in een soort van houdgreep werd gehouden door een heuse kangoeroe.

Tonkins twijfelde geen moment en liep op de kangoeroe die zijn hond vasthield af. Toen hij de kangoeroe op ongeveer een meter afstand was genaderd liet de kangoeroe de hond los die vervolgens snel wegrende. 

Bokswedstrijd

Het tafereel dat zich vervolgens afspeelde zou niet misstaan hebben in een boksring op hoog niveau. De kangoeroe huppelde als een ware boksheld in de ring om Tonkins heen die zijn tegenstander ook niet uit het oog verloor. 

'Directe rechtse'

Op het 'juiste' moment haalde Tonkins echter snel uit met een 'directe rechtse' die op het hoofd van de kangoeroe terechtkwam. Het dier bleef even stokstijf en verbouwereerd staan omdat het de klap niet had verwacht. 

Tonkins kon zich vervolgens snel uit de voeten maken terwijl de kangoeroe het voorval nog even moest verwerken alvorens het dier zelf ook snel er vandoor huppelde de bossen in.

Categorie: