maandag, 12. december 2016 - 13:55 Update: 12-12-2016 17:34

Buit van 70 kilo goud bij overval op waardetransport in Frankrijk

Buit van 70 kilo goud bij overval op waardetransport in Frankrijk
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Lyon/Frankrijk

Vier gewapende mannen hebben maandagochtend een waardetransportwagen van het Amerikaanse bedrijf Loomis in de buurt van het Franse Lyon overvallen. Daarbij is 70 kilo goud buitgemaakt met een marktwaarde van rond de 2,5 miljoen euro. Dit melden de Franse media.

De politie is een klopjacht gestart op de daders en is een groot onderzoek gestart op de plek van de goudroof een afrit van de snelweg A6 ten noorden van Lyon. 

In brand gestoken

De goudrovers, gewapend met vuurwapens, reden met twee personenauto's de waardetransportwagen klem en dwongen deze tot stoppen. Nadat zij 70 kilo goud hadden buitgemaakt lieten ze één van de twee auto's achter en staken deze in de brand. 

In tegenstelling tot eerder berichtgeving van de politie zijn de twee waardetransporteurs niet opgesloten in de waardetransportwagen achtergelaten. Zij zijn ongedeerd gebleven. Wel vlogen omstaande auto's door de in brand gestoken auto ook in de brand. De brandweer heeft de branden geblust en de politie is een sporenonderzoek gestart.

Goudroof New York

Ruim 2 maanden geleden wist een man in New York zonder geweld een emmer met goudkorrels uit een gepantserde waardetransportwagen te stelen. In de emmer zat 35 kilo aan goudkorrels. In de hoop de dader te kunnen opsporen gaf de politie van New York onlangs de bewakingsbeelden van deze diefstal vrij. 

Categorie: