woensdag, 14. juni 2017 - 19:28

20 jaar cel voor moord op Hilly Rogaar uit Veendam

Veendam

De rechtbank in Groningen heeft de 42-jarige Kasper B. tot 20 jaar celstraf veroordeeld voor de moord op zijn ex-vrouw Hilly Rogaar uit Veendam.

De rechtbank achtte bewezen dat B. in de nacht van 4 op 5 november 2015 de woning van zijn ex aan de Leidekkerstraat was binnengegaan en een vaatdoekje met ether onder de neus van Hilly te hebben gehouden. Hierna zou hij het kussen op het hoofd van de vrouw hebben gehouden waardoor zij is overleden. B. is  is vrijgesproken van een poging tot uitlokking van moord op en bedreiging van de ex-partner van zijn nieuwe vriendin.

Conclusie rechtbank

‘Op grond van deze feiten en omstandigheden dat de verdachte voorafgaand aan zijn handelen voldoende tijd heeft gehad zich te beraden op het genomen of het te nemen besluit, zodat hij gelegenheid heeft gehad na te denken over de betekenis en de gevolgen van zijn voorgenomen daad en zich daar rekenschap van te geven. Anders dan de verdediging is de rechtbank van oordeel dat verdachte niet in paniek het kussen op het gezicht van H. Rogaar heeft gelegd en dat zijn handelen niet het gevolg is geweest van een ogenblikkelijke gemoedsopwelling’, aldus de rechtbank.

De verdediging is teleurgesteld

‘Toegegeven moet worden dat cliënt die avond laakbaar gedrag heeft vertoond door met ether naar de woning van zijn ex te gaan. Cliënt stelt echter dat het toedienen van ether nimmer tot doel heeft gehad om zijn ex-vrouw om het leven te brengen. Cliënt betwist met een vooropgezet plan zijn ex-partner om het leven te hebben gebracht. Volgens hem heeft hij in paniek een kussen gebruikt toen hij – terwijl hij een doekje met ether op het gezicht hield en zijn ex-vrouw geluid maakte - constateerde dat een één kind wakker was geworden. Cliënt wilde voorkomen dat de overige twee kinderen ook wakker werden. De verdediging heeft de grootste moeite met het bewijs van voorbedachte rade’, aldus raadsman Tjalling van der Goot.

Hoger beroep

Binnen 14 dagen kan er hoger beroep worden ingesteld.  Raadsman Tjalling van der Goot zal met zijn cliënt binnen de beroepstermijn hierover een beslissing nemen.

Categorie:
Provincie: