dinsdag, 8. december 2015 - 13:59 Update: 08-12-2015 14:58

Nikon aast op techniek systeemcamera Samsung

Nikon aast op techniek systeemcamera Samsung
Foto: Cameratools.nl
Apeldoorn

Onlangs is bekend geworden dat Samsung zal stoppen met de verkoop van digitale camera's. Het bedrijf zegt hiermee te reageren op de dalende vraag naar digitale camera's, camcorders en camera-accessoires.

Dit was tevens de markt waarop de Koreanen het meest actief waren. De stap wordt opmerkelijk genoemd, vooral omdat het merk sinds enige tijd zijn eerste semi-professionele systeemcamera aan het assortiment had toegevoegd, de NX1. Van systeemcamera's wordt in de toekomst veel verwacht.

Trendwatchers achten het mogelijk dat zijn populariteit die van de digitale spiegelreflexcamera in de toekomst zelfs overstijgt. In dit licht lijkt de keuze om de cameradivisie in de verkoop te doen des te vreemder. Kennelijk hebben de verkoopcijfers toch niet aan de verwachtingen kunnen voldoen.

Voor haar camera's ontwikkelde het Koreaanse bedrijf in de afgelopen jaren diverse technologieën. Nikon heeft al laten weten interesse te hebben in enkele daarvan. Geruchten gaan dat de cameraproducent de sensortechnologie, de processor voor beeldverwerking en de videotechnologie zou willen overnemen. Het Japanse Nikon behoort tot de reuzen in de verkoop van digitale spiegelreflexcamera's, maar weet op sommige andere gebieden minder goed mee te komen. 

Men denkt dat het bedrijf met een overname vooral aast op meer marktaandeel in de markt van de systeemcamera. Nikon zou ook plannen hebben om de door Samsung ontwikkelde NX1 onder eigen naam opnieuw uit te brengen. Technologie watchers verwachten dat de overname door het Japanse bedrijf bekend zal worden gemaakt tijdens de Consumer Electronics Show (CES), die in januari wordt gehouden in Las Vegas.

Samsung is naar verluid ook in Duitsland gestopt met de productie en verkoop van digitale camera's. Het is nog onduidelijk of dit op zal gaan voor alle landen waar zij in de afgelopen jaren actief is geweest. Vooralsnog ziet het er naar uit dat de Koreanen in de toekomst gewoon sensoren blijven produceren, zij het niet voor zichzelf maar voor hun nieuwe technologische broeder.

Categorie:
Provincie: