vrijdag, 11. maart 2016 - 13:57 Update: 11-03-2016 15:30

Het snelste internet met 10 Gigabit komt in Drentse De Wolden

Het snelste internet met 10 Gigabit komt in Drentse De Wolden
Foto: Archief EHF
De Wolden

Het snelste internetten in Nederland kun je binnenkort in het Drentse De Wolden. Provider Tweak gaat nog dit jaar abonnementen leveren op het glasvezelnetwerk van Glasvezel de Wolden.

De circa 11.500 adressen in deze Drentse gemeente kunnen niet alleen kiezen uit de 1000 Mbit verbinding van Tweak tegen de gebruikelijke prijs. Tweak biedt in samenwerking met Glasvezel de Wolden ook een pioniersproduct: 10 Gigabit!

Stichting Glasvezel de Wolden is een bewonersinitiatief van de gelijknamige Drentse gemeente. De stichting weet zich gesteund door de Gebiedscoöperatie Zuidwest Drenthe, de Provincie Drenthe en de Gemeente De Wolden. 

Huishoudens kunnen al een verbinding bestellen bij onder meer Tweak. Bij voorinschrijvingen gaf circa 85% van de gemeente aan geïnteresseerd te zijn in glasvezel.

'Wij geloven met snelheden van 1000 Mbit een goede invulling te geven aan de verbinding van de toekomst. En met 10 Gigabit laten we zien waar wij voor staan: onbeperkte vrijheid, nu 10 keer zo snel als ons vorige record', meldt Tweak.

Eind maart schop in de grond

Op 29 maart 2016 gaat officieel de schop in de grond. Vanaf dat moment worden in ongeveer drie maanden tijd de eerste 1400 adressen aangesloten op het nieuwe glasvezelnetwerk. 

Augustus 2016

De eerste klanten zullen naar verwachting in augustus kunnen genieten van de voordelen van glasvezel. In totaal zal Stichting Glasvezel de Wolden zo’n 13 wijkcentrales aanleggen. Volgens de huidige planning zal eind 2017 het laatste adres in de Wolden aangesloten zijn.

Categorie:
Provincie: