vrijdag, 13. mei 2016 - 9:34 Update: 13-05-2016 13:52

'Nieuwe emoji’s geven Facebook nog meer inzicht over interesses gebruiker'

Belgische politie waarschuwt Facebook gebruikers voor de nieuwe emoji’s
Foto: SX
Brussel

De Belgische politie waarschuwt Facebookgebruikers voor de nieuwe emoji’s. Volgens de Belgische politie zou Facebook op deze manier veel meer nieuwe informatie van gebruikers achterhalen.

De politie schrijft hierover in haar bericht: ''Facebook laat nooit een kans voorbijgaan om meer informatie over ons te verzamelen. Zoals u weet zijn we voor Facebook ook een product.

Maar Facebook is ook een marketingkampioen. Voortaan kan het onze reacties op de posts van onze vrienden of gevolgde pagina's meten. De icoontjes helpen niet alleen uw gevoelens uit te drukken, ze helpen Facebook ook de doeltreffendheid van de advertenties op uw profiel na te gaan.

Door het aantal icoontjes tot zes te beperken, rekent Facebook erop dat u uw gedachten gemakkelijker zult uitdrukken waardoor de algoritmes die op de achtergrond draaien, doeltreffender worden. Door uw muiskliks laat u weten wat u blij maakt. Dit zal Facebook dus helpen de ideale plaats op uw profiel en ook het moment te bepalen om een advertentie weer te geven die uw interesse kan opwekken.

Indien blijkt dat u goed geluimd bent, zal Facebook daaruit afleiden dat u ontvankelijker bent en zal het reclameruimte kunnen verkopen door aan de adverteerders uit te leggen dat ze op die manier meer kans hebben dat u zult reageren''.

De politie raadt dan ook aan de icoontjes van Facebook niet te gebruiken als u uw privacy wilt beschermen. 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: