woensdag, 8. juni 2016 - 15:31 Update: 09-06-2016 8:26

Haven Rotterdam voortaan digitaal bewaakt door Port Cyber Resilience Officer

Haven Rotterdam voortaan digitaal bewaakt door Port Cyber Resilience Officer
Foto: Havenbedrijf R'dam/Ernst Bode
Rotterdam

Om de Rotterdamse haven weerbaarder te maken tegen cyberaanvallen is Rijks-Havenmeester René de Vries, namens de Politie, Deltalinqs, de Gemeente Rotterdam en het Havenbedrijf, aangesteld als Port Cyber Resilience Officer (Port CRO). Dit meldt het Havenbedrijf Rotterdam woensdagmiddag.

Port CRO

De Port CRO is verantwoordelijk voor het realiseren van het Port CRO programma. Het doel van dit programma is om gezamenlijk de cyber veerkracht (resilience) in de haven te verhogen, de cyber security awareness te vergroten, de geoefendheid van organisaties te intensiveren en risk management op dit vlak op te bouwen.

Het Port CRO programma wordt inhoudelijk uitgevoerd door werkgroepen op de thema’s Organisatie & Communicatie, Juridisch Kader, Scholing, Oefenen & Awareness en Risk Management en wordt jaarlijks geactualiseerd.

Weerbaarheid tegen cyberaanvallen vergroten

Kortom, door de krachten in de haven te bundelen, de cyber resilience centraal en gestructureerd aan te pakken en kennis en ervaring met elkaar te delen wil de haven zijn weerbaarheid tegen cyberaanvallen significant vergroten.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: