maandag, 11. juli 2016 - 19:46 Update: 11-07-2016 20:28

Pokémon Go is een ware megahype aan het worden

Pokémon Go is een megahype
Foto: fbf
Amsterdam

Sinds kort is er een nieuw spel van het bekende Pokémon op de markt die erg populair blijkt. Het gaat om Pokémon Go van Nintendo die je thuis op de bank kan spelen, maar ook buitenshuis.

De bedoeling van het spel is dat je zoveel mogelijk digitale beesten pakt die in je omgeving op je scherm aanwezig zijn. Je kunt ze zien dankzij augmented reality.

Het spel zorgt nu al voor een hoop problemen. Zo zijn servers nauwelijks bereikbaar en zijn er al een aantal illegale spellen in omloop die ook schadelijke software installeert op een Android-apparaat. Maar dat weerhoudt de gebruiker vooralsnog niet om het spel massaal te dowloaden.

Bij Pokémon Go wordt de camera van je smartphone ingeschakeld om Pokémon in de echte wereld te vangen. Je loopt rond, de game ziet waar je bent en op het scherm verschijnt dan een Pokémon die je kunt vangen en trainen.

De ''live-game''  is op dit moment alleen nog maar in de VS, Australië en Nieuw-Zeeland beschikbaar, maar door het op je telefoon te dowloaden kan je het ook in Nederland al spelen. 

De politie in Nederland waarschuwde spelers eerder deze week. Spelers liepen het politiebureau binnen op zoek naar de beesten die in het bureau zouden moeten zijn volgens hun scherminformatie. De politie stelt liet weten dit soort bezoeken niet op prijs te stellen.  

Categorie:
Provincie: