donderdag, 24. november 2016 - 17:39 Update: 24-11-2016 17:54

Koopgedrag rond de feestdagen verschuift steeds meer naar online

Koopgedrag rond de feestdagen verschuift steeds meer naar online
Foto: SIM
Rotterdam

Met het oog op de aankomende feestdagen beginnen veel mensen alvast met het inslaan van cadeautjes, kerstkleding en meer. Waar men eerder juist de stad in ging om aankopen te doen, wordt dit fysieke shoppen steeds minder populair. Een van de grootste oorzaken is, logischerwijs, de drukte in de winkels rond de feestdagen en het gemak van online aankopen doen.

Minder winkelbezoek

Uit onderzoek van marketingbureau Salesforce is echter zelfs gebleken dat maar liefst 77% van de Nederlandse bevolking de winkels vermijdt rondom de feestdagen. Dit getal is nog nooit eerder zo hoog geweest. Dat het percentage zo hoog is, is aan de ene kant opmerkelijk maar aan de andere kant, wat betreft technische ontwikkelingen, ook niet heel vreemd. 

Vandaag de dag kunnen vrijwel alle benodigdheden en cadeaus voor de feestdagen via het wereldwijde web worden gekocht. Horloges haal je bijvoorbeeld al binnen no time in huis via Horloge.nl, er zijn verschillende grote kledingketens met een eigen website en ook huishoudelijke producten kun je gemakkelijk via internet scoren. 

Mobiel scoort hoger dan tablet en pc

Een ander opvallende uitkomst uit het onderzoek van Salesforce is het feit dat men vaker gebruikt maakt van een smartphone dan een tablet of laptop/pc bij de aankoop van diverse producten naar de aanloop van de feestdagen. Steeds meer bedrijven zorgen er bijvoorbeeld voor dat je op iedere plek op ieder moment alles kunt aanschaffen wat je wilt. 

Zo zijn er bijvoorbeeld allerlei applicaties te downloaden op je smartphone van verschillende winkelketens waarbij je door slechts een druk op de knop je gewenste producten naar huis haalt. Je hoeft hier letterlijk bijna niks voor te doen. 

Via dergelijke applicaties worden vaak pushberichten verstuurd wanneer er bepaalde aanbiedingen zijn en zijn er vaak speciale deals alleen voor de telefoon. Dit gemak bevalt het Nederlandse publiek maar al te goed, helemaal wanneer zij tijdens de drukke feestdagen anders de rumoerige winkels op moeten zoeken. 

Categorie:
Provincie: