maandag, 29. mei 2017 - 20:44

The Datacenter Group Delft opent deuren tijdens Nationale Datacenter Dag 2017

The Datacenter Group Delft opent deuren tijdens Nationale Datacenter Dag 2017
Foto: fbf
Delft

Datacenters zijn tegenwoordig door het hele land te vinden. Waarschijnlijk heeft iedereen er wel één om de hoek. Wat gebeurt er in zo’n datacenter en waar worden data eigenlijk opgeslagen? Voor geïnteresseerde bedrijven met een eigen IT-omgeving openen diverse Nederlandse datacenters – waaronder The Datacenter Group in Delft – hun deuren op dinsdag 13 juni 2017 tijdens de Nationale Datacenter Dag.

De open dag is een initiatief van de brancheorganisatie DDA (Dutch Datacenter Association).

Nederland is het ideale datacenterland

Tijdens de Nationale Datacenter Dag worden de datacenters uit de onzichtbaarheid gehaald door ze één dag open te stellen voor een breed publiek. In slechts twintig jaar is de datacentersector uitgegroeid tot zijn huidige omvang en belang. Hoewel ze vrijwel onzichtbaar zijn voor het doorsnee publiek, vormen datacenters het fundament onder onze digitale economie. Steeds meer internationale bedrijven kiezen voor een datacenter op Nederlandse bodem. Samen met Londen, Parijs en Frankfurt vormt Amsterdam de top-4 van datacenterlocaties in Europa. Vrijwel overal groeit de datacentermarkt, maar de groei in Nederland gaat harder dan elders. Dat komt doordat Nederland het meest betaalbaar is als het gaat om onroerend goed, zakendoen en leven in het algemeen. Met Schiphol als luchthaven is het bovendien bijzonder toegankelijk voor internationale klanten.

Meest energie-efficiënte datacenter van Nederland

Veel Nederlandse datacenters zijn zich bewust van de noodzaak tot duurzaamheid en The Datacenter Group is één van de voorlopers op dit gebied. Hoewel de datacentermarkt relatief jong is, draait The Datacenter Group inmiddels al tien jaar mee. Het bedrijf werd in 2007 opgericht om co-locatiediensten te leveren die betaalbaar, energie-efficiënt en technisch ongeëvenaard zijn. Inmiddels heeft de organisatie niet alleen een datacenter in Amsterdam, maar ook in Delft. De datacenters van The Datacenter Group zijn het meest energie-efficiënt van Nederland en zijn sinds de oprichting beide 100 procent online. Daarmee bewijst The Datacenter Group dat Nederland hét land bij uitstek is voor de vestiging van een datacenter. Tijdens Nationale Datacenter Dag gaat The datacenter Group het belang van duurzaamheid nader toelichten.

Aanmelden

The Datacenter Group in Delft is één van de deelnemende datacenters die voor het publiek haar deuren opent. Belangstellenden kunnen zich aanmelden voor drie rondleidingen. De rondleidingen starten respectievelijk om 9.45 uur, 11.30 uur en om 15.15 uur. Aanmelden kan door een mail te sturen naar communicatie@tdcg.nl met als onderwerp aanmelding Nationale Datacenter dag of bel naar 020- 4869773.