zondag, 18. juni 2017 - 11:36 Update: 18-06-2017 11:40

Echtpaar moet BREIN 10.000,- betalen na aanbieden illegale mediaspelers

Echtpaar moet BREIN 10.000,- betalen na aanbieden illegale mediaspelers
Foto: freeimages.com
undefined

Stichting BREIN heeft een dwangsom opgelegd tegen een echtpaar dat via Marktplaats advertenties aanbood voor voorgeïnstalleerde mediaspelers die naar illegale content linken. Dit heeft de stichting bekendgemaakt.

Schikking 10.000,- euro

Het echtpaar moeten het aanbod staken op straffe van een dwangsom van 2.000 euro per speler met een maximum van 50.000 euro. Inmiddels is met hen een schikking ter hoogte van 10.000 euro getroffen. Ook hebben de aanbieders afstand gedaan van hun handelsvoorraad.

Reeds 190 verkopers gestopt

Op 26 april bepaalde de hoogste Europese rechter dat de verkoop van mediaspelers die naar illegale content linken auteursrechtinbreuk maakt. 'Zulke verkoop is dus verboden. Verkopers kunnen aansprakelijk worden gesteld voor schadevergoeding of winstafdracht. Inmiddels zijn circa 190 verkopers gestopt. Met een aantal lopen schikkingsonderhandelingen', aldus stichting BREIN.

'Te laat'

'Als je wacht tot BREIN contact met je opneemt, ben je te laat. Je moet nu al gestopt zijn anders kost het je zonder meer geld', zegt BREIN directeur Tim Kuik. BREIN adviseert kopers van inbreukmakende spelers om hun geld terug te vragen. Door het Hof is ook bepaald dat streamen uit illegale bron inbreuk maakt.

Categorie:
Provincie: